Neem contact met ons op

Airco check

Airco onderhoud – Airco check  Geurbehandeling

Een airco wordt een steeds belangrijker component van het auto onderhoud. Steeds meer mensen hebben een airco in de auto. Een airco is comfortabel, in de zomer houdt de airco uw auto lekker koel en in de winter voorkomt het beslagen ramen. Een airconditioning kan in alle jaargetijden gebruikt worden. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is de installatie namelijk niet alleen bedoeld om de interieurtemperatuur te verlagen, maar vooral bedoeld om de lucht de conditioneren. Hieronder wordt, naast de temperatuurregeling, ook het regelen van de luchtvochtigheid verstaan.

Een hoge luchtvochtigheid openbaart zich door een benauwd en onprettig gevoel. Bovendien kan dit beslagen ramen tot gevolg hebben, hetgeen de veiligheid niet ten goede komt. Met een ingeschakelde airconditioning heeft u hier geen last van. Deze is namelijk altijd te gebruiken in combinatie met de verwarming, zodat u zelf de gewenste temperatuur in kunt stellen. Hierdoor beschikt u over de mogelijkheid om in de zomer te kiezen voor koude, droge lucht en in de winter voor verwarmde, droge lucht.

Geadviseerd wordt minimaal eenmaal per jaar een Aircocontrole te laten uitvoeren. U voorkomt hiermee onnodige hoge kosten. Tijdens de Aircocontrole controleert Auto Service Tilburg het aircosysteem van uw auto visueel op:

– Vulstand van het koelmiddel
– Dichtheid van het systeem
– Uitblaastemperatuur in de auto
– V-snaarspanning van de compressoraandrijving
– Uiterlijke conditie van de hoofdcomponenten.

Deze airco check voeren wij GRATIS voor u uit!


× Kan ik u helpen?