Neem contact met ons op

Airco geurbehandeling

Airco onderhoud – Airco check  Geurbehandeling

Geurbehandeling bij Auto Service TilburgWaar komt een muffe geur in het voertuig vandaan?

De vuildeeltjes die door het interieurfilter worden tegengehouden reageren na enige tijd op de luchtvochtigheid. Bij een te oud filter kan dit resulteren in het ontstaan van onaangename geuren. Door de verzameling van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen op de verdamper kan een muffe geur ontstaan en kunnen zelfs allergische reacties optreden. Dit probleem kan worden voorkomen door het filter regelmatig te vervangen en de verdamper geregeld te desinfecteren.

Waarom moet de airconditioninginstallatie regelmatig worden gedesinfecteerd?

Door de verzameling van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen op de verdamper kan een muffe geur ontstaan en kunnen allergische reacties worden opgeroepen.

De verdamper is ingebouwd onder het dashboard en geïntegreerd in het ventilatiesysteem. Deze moeilijk toegankelijke plaats biedt met zijn donkere en vochtige omgeving de ideale omstandigheden voor het ontstaan van bacteriën, schimmels en micro-organismen. De basis hiervoor wordt gevormd door vuildeeltjes uit de omgevingslucht die blijven plakken op de lamellen van de verdamper. Deze ongewenste smetstoffen komen via het ventilatiesysteem in het gehele voertuiginterieur terecht. Bij veel mensen veroorzaken deze smetstoffen allergische reacties (niezen, hoesten, tranende ogen). De micro-organismen veroorzaken daarbij vaak een muffe, onaangename geur. Door de verdamper regelmatig te desinfecteren worden de aanwezige micro-organismen gedood. Een professioneel uitgevoerde desinfectie is ongevaarlijk voor de gezondheid.

Airco geurbehandeling

Een aircogeur behandeling kan al vanaf € 39,-

 


× Kan ik u helpen?